Használt bútorok átalakítása multifunkciós anyagokká

 

Faforgácslapból készült használt bútorok és műanyag hulladékok átalakítása multifunkciós, újrahasznosított kompozit anyaggá

A faalapú hulladékok, mint például a használt forgácslemezek, újrahasznosításának jelenlegi módszerei nem elég hatékonyak, és nem is környezetbarátok. Ugyanígy, a régi számítógépek képernyőiből, fénymásoló gépekből és az egyéb készülékekből, például a nyomtatókból és faxgépekből származó műanyag hulladékok hatékony feldolgozása szintén nehézkés, mivel a polimer összetevőket nem tüntetik fel megfelelően.

Az új termék megoldást kínál a problémára egy költséghatékony és környezetbarát újrahasznosítási eljárás révén, mivel a kapott anyagot több alkalommal is fel lehet használni. Ez egy olyan készülék, amely feldolgozza a használt faforgácslap bútorokat (hulladék faanyagokat) valamint az osztályozatlan polimer hulladékokat (pl. ABS polimert), és új, környezetbarát, újrahasznosítható és többfunkciós kompozit anyagot állít elő belőlük ellenőrzött fizikai-mechanikai tulajdonságok mellett.

Az Ateknea szerepe:

  • Teljes vezérlő algoritmus kifejlesztése és az operációs rendszer átalakítása
  • Különféle érzékelőkből álló, szenzoros megoldás kifejlesztése
  • Előkezelő és előfeldolgozó modulok kifejlesztése
A rendszer kívülről

A rendszer kívülről

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.