Nanorészecskéket alkalmazó újfajta, online eszközök a polimer iparban

 

Az újszerű érzékelő-technológiák és a mesterséges intelligencia biztonságosabb és olcsóbb nanokompozit anyagokkal látják el a polimer ipart.

A funkcionális nanorészecskék használata a polimerekben az egyik legígéretesebb és legtöbb kihívást rejtő felhasználási módja ennek az új anyagtípusnak. Az említett polimer nanokompozitokban található nanorészecskék kis mennyisége javítja a zárótulajdonságokat, a tűzállóságot, az áramvezető képességet, az optikai jellemzőket és/vagy a mechanikai tulajdonságokat. A hagyományos töltőanyagokéval szemben a nanorészecskékkel elért tulajdonságok sokkal inkább függnek a polimer kompozitokban lévő töltőanyag pontosan szabályozott diszperziójától, szétszóródásától és eloszlásától. Az említett diszperziós tulajdonságok jellemzésére a mai legkorszerűbb technológiák idő- és költségigényes offline eljárásokat használnak.

Emiatt van szükség a nanorészecskék meghatározott diszperziójának biztosítására a mátrixban, amely nem feltétlenül jelenti a lehető legjobb szóródást.

Az Ateknea szerepe:

  • Jelfeldolgozás
  • Elektronikai tervezés
  • Szenzorok tervezése

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.