Látássérültek támogatása

Látássérültek támogatása
Látás a kezek segítségével: új alaptechnológia látássérültek számára

Újszerű, alacsony költségű, tapintással érzékelhető grafikus kijelző-technológia a grafikus információk megjelenítésére.
A látássérültek fogalmazták meg a grafika-orientált tartalommal történő munkavégzés szükségességét, hogy könnyebben beilleszkedhessenek a munkaerőpiacra, és lépést tarthassanak a grafikai környezetet egyre inkább előtérbe helyező társadalommal. Az új alaptechnológia nem kizárólag a hozzáférést hivatott biztosítani, de megfizethető árúnak is kell lennie a látássérültek számára.

Több élvonalbeli műszaki eljárást ötvözve kialakítottunk egy forradalmian új technológiai koncepciót, amely elérhető piaci áron elégíti ki a fentnevezett társadalmi igényt. Az alapvető megoldás mikrorendszerű vékonyréteg-, kerámia vastagréteg- és polimer mikrorendszer-technológiákat fog össze, hogy elősegítse a tapintható pixelek mikroszkopikus behelyettesítését. Ehhez a csúcstechnológiához egy ízléses külső borításban elhelyezett érintőképernyő társul létrehozva egy USB nagyságú, tapintható grafikus kijelzőt.

Az Ateknea szerepe:

  • Nagyfeszültségű áramellátás
  • Nagyfeszültségű mátrixvezérlő elektronika
  • Rendszer-integráció, beleértve a külső burkolatot és a pneumatikus támogató rendszert is

visually-impaired
Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.