Egyenletesen jobb minőség a kolbászgyártásban

 

Szenzorokkal felszerelt eszköz a kolbászok szárítási folyamatának ellenőrzéséhez

Az élelmiszerek érzékszervekkel megtapasztalható tulajdonságai alapvető fontosságúak a vásárlók számára. A gyártók célja a termelés növelése a termékek változékonyságának minimalizálása, az íz és a kívánt állag megtartása mellett, valamint a termékek biztonságának garantálása. Az érleléshez a két fő tulajdonság – a relatív páratartalom és a hőmérséklet – pontos ellenőrzése szükséges, mivel ezek felelnek az elkészült termék érzékszervi tulajdonságaiért és biztonságosságáért.

A megoldás magába foglalja (i) az érlelő-/szárítókamrába épített analitikai rendszert, amely információkkal szolgál a relatív víztartalomra, a hőmérsékletre és a relatív páratartalomra vonatkozóan; és (ii) a szárítókamrát vezérlő rendszert, amely iránymutatást kínál a megfelelő szárítási folyamat biztosításához.

Az Ateknea szerepe:

  • Vezeték nélküli hálózati kommunikációs egységek
  • Multiszenzoros mérőműszerek
 

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával