Gyümölcsválogató technológia a gyümölcsök minőségi szempontok szerinti osztályozásához

 

Infravörös reflektometriát és mágneses indukciót alkalmazó gyümölcsválogató rendszer

A gyümölcsválogatást jelenleg morfológiai és alapvető fizikai jellemzők (méret, alak és súly), valamint a külső megjelenés (szín, felületi sérülések stb.) alapján végzik. Ezek az adatok nem teljesen megbízhatók a termelési minőség vonatkozásában, amelynél egyéb érzékszervi tulajdonságokat (íz és zamat), tápértéket, kémiai összetevőket, mechanikai és funkcionális jellemzőket, valamint a hibákat is figyelembe kell venni.

Az új osztályozási technológia alapját két alacsony költségű, érintés nélküli technika egysége képezi: a mágneses indukciós spektroszkópia lehetővé teszi egy minta vezetőképességének meghatározását érintéses próbák nélkül, míg a diffúz reflexiós spektroszkópia révén a gyümölcs felülete által megtört fényből következtetni lehet az érettségi fok és a gyümölcsminőség jellemzőire.

Az Ateknea szerepe:

  • Közeli infravörös tartomány
  • Elektronikai tervezés
  • Ipari integráció
Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.

Készült további tudományos és üzleti partnerek közreműködésével és az Európai Bizottság támogatásával.