Az iSave Informatika Kft. iSave projektje az Európai Unió H2020-as brüsszeli pályázati rendszerének H2020 SME Instrument fázis 1-es szakaszában támogatást nyert, melyet idén márciusban sikeresen teljesítettek az Ateknea Solutions támogatásával. A következő lépés a cég és a projekt életében a fázis 2-es támogatás elnyerése, amely folyamatban van szintén az Ateknea közreműködésével.

A projekt megvalósítása során egy olyan notebookokban használható adatmentési funkcióval rendelkező mozgó alkatrészek nélküli (SSD = Solid State Drive, szilárdtest-meghajtó), adattároló eszközt (SSDR) kívánunk kifejleszteni és piacra vinni, amely egyedi módon biztosítja a felhasználók számára a tárolt adatok biztonságát. A termék egyedisége részben a hardver felépítésében, részben pedig a hozzá illeszkedő szoftverkörnyezetben rejlik.

A projekt újdonságtartalma egyrészt a tároló elem, az SSDR fizikai felépítésében, másrészt pedig a hozzá kapcsolt szoftver oldali logikában van. Jelenleg a piacon elérhető SSD vagy HDD megoldások nem szolgáltatnak semmilyen adatbiztonságot. Ezeknél a hagyományos eszközöknél egyedüli gyártói szempont a minél gyorsabb írási és olvasási sebesség elérése. Esetükben az adatmentés csak külső eszközzel, vagy hálózati megoldással biztosítható. Mindez a notebookok esetében hatványozottan igaz.

További információ: http://www.isave.hu