Partnerünk a Falcon-Vision Zrt. a világ vezető autóipari beszállítójával, a mexikói Nemak német, Wernigerode-i üzemével és a szenzortechnológiák piacán innovatív megoldásokkal jelen lévő skót SST Sensing-gel konzorciumban nyújtotta be első pályázatát a Horizon 2020 Fast Track to Innovation (FTI), közvetlen brüsszeli elbíráslású programra.

fast_track_ateknea

Az FTI célja, hogy csökkentse az innovatív megoldások  piacra jutásának idejét, ezzel is serkentve a piaci befektetéseket a magánszektorban. A program célja, az olyan kutatás és fejlesztés-i tevékenységek fontosságának promótálása, melyneknek középpontjában az értékteremtés áll, és hatást gyakorol az innovatív termékek, gyártási folyamatok és szolgáltatások minőségének javulására.

A konzorcium egy olyan új módszert kíván a piacra dobni, amely egyedi technológiai megoldás alkalmazásával ellenőrzi a gyártósorról érkező öntvényeket, mindezt hatékonyabb költségek mellett, kevesebb idő alatt. A bonyolult öntvények (hengerfejek, motorblokkok) megfelelő minőségben való gyártásának elengedhetetlen feltétele, hogy már a gyártósoron kiszűrjék a blokkolt csatornákat, melyek meghibásodáshoz vezetnek. A GasStream forradalmi megoldást kínál az autóiparban használt öntvények minőségi vizsgálatával foglalkozó piaci szegmensben.

A pályázatban az Ateknea Solutions segítette a konzorciumot, eredményét a jövő év tavaszára várjuk.