iSave projekt: Sikeres H2020 SME Instrument Fázis1 után cél a Fázis2

iSave projekt: Sikeres H2020 SME Instrument Fázis1 után cél a Fázis2

Az iSave Informatika Kft. iSave projektje az Európai Unió H2020-as brüsszeli pályázati rendszerének H2020 SME Instrument fázis 1-es szakaszában támogatást nyert, melyet idén márciusban sikeresen teljesítettek az Ateknea Solutions támogatásával. A következő lépés a cég és a projekt életében a fázis 2-es támogatás elnyerése, amely folyamatban van szintén az Ateknea közreműködésével. tovább…

Piac & Profit előadás a közvetlen brüsszeli forrásokról

Piac & Profit előadás a közvetlen brüsszeli forrásokról

Ügyvezető igazgatónk, Zoltai Miklós előadást tartott a Piac és Profit által szervezett Pénz, de honnan? című konferencián.

Az esemény Konzultáció döntéshozóknak az EU-pályázati pénzek utolsó százmilliárdjairól címmel, 2017. június 8-án került megrendezésre a budapesti Experience Center és Konferenciaközpont székházában.

A konferencián pályázatokban jártas szakemberek osztották meg információikat a résztvevőkkel, valamint plenáris és személyes konzultációkon keresztül minden kérdésre igyekeztek válaszolni az érdeklődő kis-és középvállalkozóknak.

A Közvetlen brüsszeli források témában az előadók között szerepelt Zoltai Miklós, az Ateknea Solutions Hungary ügyvezető igazgatója is, aki a Horizont 2020 Keretprogramban rejlő lehetőségeket mutatta be.

H2020

PP-alap-00001

 

BlindPAD: a látássérültek életének megkönnyítéséért

Az információk  digitális megjelenítése valamint a grafikus tartalmak megértése magától értetődőnek tűnik legtöbbünk számára. Nem így a látássérülteknek, akik speciális eszközök használata nélkül teljesen kimaradnak ebből a világból.

logo

Kiváló érintési érzékük kihasználásával kerestünk megoldást a problémára és szeretnénk segítséget nyújtani a digitálisan közölt információk megszerzéséhez,  az iskolai tanulás, a mentális térképek fejlesztése, az orientáció és a mobilitás napi feladatai során. A jelenleg elérhető érintőképernyők azonban korlátozott vagy semmilyen tapintható visszajelzést nem tartalmaznak, ezért azok számukra teljesen haszontalanok. A tapintható kijelzők potenciálja és piaca nagyrészt kihasználatlan annak ellenére, hogy a felhasználók egyértelműen jelezték igényüket egy könnyen, olcsón hozzáférhető eszközre.

A BlindPAD projekt célja egy olyan eszköz kifejlesztése volt, ami a grafikus tartalmakat érintéssel teszi elérhetővé és a látássérültek személyes segédeszközeként szolgál. Az elmúlt időszakban bebizonyították, hogy a programozott tapintható megjelenítés javítja a térbeli képességeket a vakok és gyengénlátók körében. A készülék a legmodernebb mobil eszközökhöz kapcsolódik és az érintés-alapú információkat szolgálatat a felhasználóknak, kihasználva és javítva az amúgy is kiváló érzékelési képességeiket. A prototípus elkészítése után bebizonyosodott, hogy a BLINDPAD egy személyes, hordozható és olcsó megoldás a tudás és a függetlenség fejlesztése érdekében, ezáltal növelve a foglalkoztatás esélyeit, a társadalmi beilleszkedést és végső soron az életminőség javulását a vakok és gyengén látok részére.

A projekttel kapcsolatos bővebb információk az alábbi honlapon találhatók:

www.blindpad.eu

http://lmts.epfl.ch/cms/site/lmts/lang/en/haptics

Sikeresen zárult az NOO2 bioenergetikai projekt az Ateknea Solutions Hungary koordinálásával

Az Európa 2020 Stratégia célként tűzte ki a fenntartható fejlődést, melynek részét képezi a megújuló energiaforrások kiemelt használata és a bennük rejlő lehetőségek felismerése. A biogáz hasznosítása is egy lehetséges megoldás a kapcsolódó politikai célok eléréséhez. Biogáz elsősorban nem csak a mezőgazdaságban és a szennyvíz kezelése során keletkezik, hanem a települési hulladéklerakók is hatalmas potenciállal rendelkeznek. tovább…