Krakkó, 2014 október 14.

Mostantól lehet jelentkezni az ingyenes tréningre, amelyet a 2014 és 2020 közötti EU-s pályázatok iránt érdeklődő vállalatoknak tartanak október 23-án Varsóban.

Az esemény az Európai Alapítvány „Az Innováció és a Vállalkozás Támogatásáért” (Europejska Fundacja Wspierania Innowacji i Przedsiębiorczości), a mBank SA, az ADM Consulting Group, valamint az Ateknea Solutions együttműködésének gyümölcse.

Az új EU-s forrásokból a lengyel vállalatok kiterjeszthetik az üzleti tevékenységüket, és növekedhetnek. A sikeres pályázás mindazonáltal az egyes európai finanszírozási programokkal és kritériumokkal kapcsolatos ismereteket igényel.

A korábban Białystokban és Olsztynben tartott térítésmentes konferencia célja, hogy bemutassa a vállalkozóknak az EU-s finanszírozási programra való felkészülés gyakorlati oldalát. Az eseményen befektetési szakemberek is megosztják EU-s programokra vonatkozó tapasztalataikat, illetve bemutatják azokat a korábbi nyertes innovatív projekteket, amelyek vezetői már a következő finanszírozási körre készülnek.

“Továbbra is nagyon alacsony szintű ismeretei vannak a lengyel vállalatoknak az EU-s finanszírozási programokról, ezért az Ateknea örömmel vesz részt a konferencián, hogy segíthese őket.” – mondta Alijca Grzegorzek, az Ateknea Solutions lengyelországi Regionális Igazgatója. “Minden nap a KKV szektor vállalataival dolgozunk, hogy megtanítsuk őket pályázni és technológiailag fejlődni. Készítünk nekik ingyenes előirányzatot az SME Instrument finanszírozáshoz, és lépésről lépésre segítünk, kezdve a proposal előkészítéstől egészen a termék-implementációig. Tapasztalatunknak köszönhetően ismerjük az összes akadályt, amibe a lengyel vállalatok ütközhetnek, és azon vagyunk, hogy megoldjuk ezeket a problémákat.” – tette hozzá Ms. Grzegorzek.

Az egyik előadás teljes egészében az SME Instrumenttel foglalkozik majd, ami a KKV-k számára létrehozott legfontosabb finanszírozási mechanizmus. Az Ateknea szakértői rendelkezésre állnak a konferencián, hogy elmagyarázzák az SME Instrument lényegét, valamint a nemzeti és EU-s szintű finanszírozás közötti különbségeket.

A résztvevők megtudhatják, hogy milyen jellegű KKV-kat keres Brüsszel, megismerhetik a finanszírozás kritériumait valamint az innovatív megoldások prototipizálásához való forrásszerzés lehetőségeit. A viták érintik majd az üzleti és a tudományos szféra együttműködését illetve az EU forrásokra sikeresen pályázó innovatív projektek példáit.

A konferencián való részvétel ingyenes. A jelentkezéshez, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!