Barcelona, 2014. november 24.

Az Ateknea Solutions már több mint 17 éve védi a kis- és középvállalkozások (KKV) érdekeit Katalóniában.

Most, európai jelenlétének növekedésével párhuzamosan, az Ateknea formálissá alakította a PIMEC nevű, KKV-kat képviselő szakszervezettel alkotott unióját.

Ezzel a megállapodással folytatódik az Ateknea 300 kollektív partnert, szakmai szervezetet és kereskedelmi szövetséget is érintő elköteleződése a KKV szektor mellett, ami Katalónia gazdasági motorját jelenti.

Az Ateknea, mint a KKV-s technológiai innovációhoz EU-s forrást biztosító vezető vállalat és a legfőbb katalán szakszervezetnek számító PIMEC együttesen terveznek nagyobb mértékben hozzájárulni a térség tartós és fenntartható gazdasági növekedéséhez.

A katalán KKV-k megtalálhatják ebben az együttműködésben az érdekeik védelmét, a növekedési terveik kialakítását és az innováción keresztül megvalósuló EU-s szintű nemzetköziesedésüket leginkább segítő partnereket. Így az együttműködés mindkét tagja segít növelni a katalán üzleti szektor versenyképességét, és jelentősen ösztönzi a fejlődés és a technológiai kiválóság kitűzött szintjének elérését.

A PIMEC 1997-ben jött létre a PIMEC és a SEFES egyesülésével, hogy így együttes erővel alkossanak egy erőteljes, reprezentatív és egységes szakszervezetet. A PIMEC gazdaságilag független, és jelen van minden katalán, spanyol és európai uniós hatósággal folyó nyilvános konzultáción és vitán. Ezáltal közvetlen befolyása van a vonatkozó törvényhozási gyakorlatra és azokra az erőforrásokra, amik révén a KKV-k továbbra is a gazdaság  legfőbb hajtőerői maradhatnak.

photo source: pimec.org