A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség sajtókonferenciát rendezett az Enterprise Europe Network (EEN – Európai Vállalkozásfejlesztési Hálózat) tevékenységeiről és eredményeiről.

A rendezvényt Szíjjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár nyitotta meg. Szíjjártó úr hangsúlyozta, hogy az Enterprise Europe Network Európa legkiterjedtebb, kis- és középvállalkozásokat összefogó hálózata. Ez a program lehet az egyik leghatékonyabb eszköz a KKV-k számára Európa szerte a nemzetközi kereskedelmi tevékenységeik előmozdítására, és a megfelelő üzleti partnerek megtalálására bárhol a kontinensen – mondta el Szíjjártó úr.

Az EEN számos projektje közül az egyik legfontosabb a márkanagyköveti program, amely a nemzetközi szinten is sikeres szervezeteket hivatott népszerűsíteni, és egyben terjeszteni is az általuk biztosított jó példát. Idén a következő szervezeteket választották be a nagyköveti programba: ATEKNEA Solutions, Pharmacoidea Kft, MOTE Kft, Attrecto Zrt, KERKO MÉDIA Kft, Kreatív Ipari Klaszter, Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt, és Karlwood Kft.
A nagykövetek röviden bemutatták a társaságaikat és tevékenységeiket Szíjjártó úrnak, valamint a média és a sajtó képviselőinek. Zoltai úr, az Ateknea Solutions vezérigazgatója elmondta, hogy az EEN nevezett tevékenységei jelentős mértékben hozzájárultak a vállalat sikeréhez. Az Ateknea Solutions több mint 500 KKV-vel működik együtt Európa szerte, és közülük sokkal az EEN által biztosított eszköz révén tudták felvenni a kapcsolatot.

Tudjon meg többet:Kormany.hu